Аналитика

Цифровая фотограмметрия, картография и землеустройство
Текущее время: 06 июн 2020 11:42

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 1070 ]  На страницу Пред.  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 01 дек 2019 12:00 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 684
Откуда: Львівська область
тут є скрипт, який робить контроль довжин ліній, щоб були не більше 200 метрів, а додати ці точки легко через меню Правка - Додати точки (крок 200 метрів, наскрізне додавання)

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 01 дек 2019 17:15 
Эксперт
Эксперт

Зарегистрирован:
30 июн 2017 20:52
Сообщения: 50
Откуда: Херсон
fendak писал(а):
тут є скрипт, який робить контроль довжин ліній, щоб були не більше 200 метрів, а додати ці точки легко через меню Правка - Додати точки (крок 200 метрів, наскрізне додавання)


Дякую, виручив! я й не знав про цю функцію)


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 11 дек 2019 23:18 
Эксперт
Эксперт

Зарегистрирован:
30 июн 2017 20:52
Сообщения: 50
Откуда: Херсон
Знаю що можна, але не пам'ятаю як...
Є файл exel з списком номерів та відповідних їм прізвищ. Необхідно автоматично перенести прізвище у параметр "ділянки", якщо номер в ділянці вже забитий.
Можливо для цього навіть скрипт не треба писати, десь у программі була така фунція. Або підкажіть скрипт якщо такий вже написаний. Дякую


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 11 дек 2019 23:40 
Специалист
Специалист

Зарегистрирован:
09 дек 2015 12:30
Сообщения: 48
VictorR писал(а):
Знаю що можна, але не пам'ятаю як...
Є файл exel з списком номерів та відповідних їм прізвищ. Необхідно автоматично перенести прізвище у параметр "ділянки", якщо номер в ділянці вже забитий.
Можливо для цього навіть скрипт не треба писати, десь у программі була така фунція. Або підкажіть скрипт якщо такий вже написаний. Дякую

Можна без скрипта.
1) Список параметрів об'єктів на карті, повинен бути в такій самій черговості як і колонки з інформацією в ексель, і обов'язкова умова: перший рядок у списку параметрів обєкта і перша колонка в ексель повинні мати однакові значення (у вашому варіанті це список номерів)
2) виділити в екселі всі дані що потрібно вставити на карту, та скопіювати їх в буфер обміну.
2) Виділити на карті всі об'єкти, в які потрібно вставити значення.
3) Викликати команду Правка - Спеціальна вставка - Тільки параметри.
У підсумку будуть вставлені всі значення з таблиці ексель на карту які співпадуть по першому пункті.
Ще в цій темі останній пост
viewtopic.php?f=1&t=19523&p=38175&hilit=%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%8C#38175


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 12 дек 2019 00:17 
Эксперт
Эксперт

Зарегистрирован:
30 июн 2017 20:52
Сообщения: 50
Откуда: Херсон
petrogeo писал(а):
VictorR писал(а):
Знаю що можна, але не пам'ятаю як...
Є файл exel з списком номерів та відповідних їм прізвищ. Необхідно автоматично перенести прізвище у параметр "ділянки", якщо номер в ділянці вже забитий.
Можливо для цього навіть скрипт не треба писати, десь у программі була така фунція. Або підкажіть скрипт якщо такий вже написаний. Дякую

Можна без скрипта.
1) Список параметрів об'єктів на карті, повинен бути в такій самій черговості як і колонки з інформацією в ексель, і обов'язкова умова: перший рядок у списку параметрів обєкта і перша колонка в ексель повинні мати однакові значення (у вашому варіанті це список номерів)
2) виділити в екселі всі дані що потрібно вставити на карту, та скопіювати їх в буфер обміну.
2) Виділити на карті всі об'єкти, в які потрібно вставити значення.
3) Викликати команду Правка - Спеціальна вставка - Тільки параметри.
У підсумку будуть вставлені всі значення з таблиці ексель на карту які співпадуть по першому пункті.
Ще в цій темі останній пост
viewtopic.php?f=1&t=19523&p=38175&hilit=%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%8C#38175


Спасибо!


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 15 дек 2019 16:06 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июн 2010 06:35
Сообщения: 727
Откуда: Ліспроект Володимир Вовчанський
Доброго дня.
Черговий раз взявся до теми взаємодії Digitals із застосуванням користувача (MS Excel) по протоколу TCP з наступною метою:
- запустити скрипт Digitals з макроса Excel;
- дочекатись в макросі поки скрипт відпрацює;
- продовжити роботу макроса з даними, отриманими від скрипта.

Так от, коли сокет в блокованому режимі, посилка на сокет однієї скриптової команди повертає результат її виконання. Digitals, як сервер, виконує команду і посилає на сокет відповідь - значення, повернуте скриптовою функцією. Це працює добре :D .

Якщо на сокет дати скриптову команду: виконати скрипт - сервер повертає "OK" :? Добре те, що макрос буде "в курсі", коли скрипт завершить роботу і продовжить своє виконання, але...

Таке у мене питання до розробників: чи можна в скрипті якось присвоїти результат службовій змінній (типу $Result), щоб її вміст передавався на сокет від сервера Digitals замість (а може краще - разом з) "OK" :?:


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 23 дек 2019 12:08 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июн 2010 06:35
Сообщения: 727
Откуда: Ліспроект Володимир Вовчанський
voha писал(а):
...в скрипті якось присвоїти результат службовій змінній (типу $Result), щоб її вміст передавався на сокет від сервера Digitals замість (а може краще - разом з) "OK"
Доброго дня. Дуже прошу розробників: відпишіть, будь-ласка, чи реально таке зробити. Чи варто сподіватися? Просто технологія Exchange не дуже підходить, якщо обмін між програмами треба часто-густо виконувати.


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 23 дек 2019 16:38 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 2148
Откуда: Vinnitsa
Доброго дня!
Вибачаюсь за те що можливо до кінця не зрозумів.
Якщо відправити на сервер команду $Result, то повернеться вміст змінної $Result, це потрібно?

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 23 дек 2019 17:01 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июн 2010 06:35
Сообщения: 727
Откуда: Ліспроект Володимир Вовчанський
Dmitry_Zolotar писал(а):
Якщо відправити на сервер команду $Result, то повернеться вміст змінної $Result, це потрібно?
Трохи не так. Змінній $Result значення присвоюється у скрипті, який запускається командою %Script.ScriptName, що посилається клієнтом (додатком користувача) на сервер Digitals.

Мається на увазі, що Digitals - сервер, додаток користувача - клієнт.
Зараз так:
- клієнт відправляє серверу команду %Script.ScriptName або %Library.ScriptFile і чекає на відповідь від сервера;
- скрипт відпрацьовує і сервер посилає клієнту відповідь "OK";
- клієнт продовжує свою роботу лише після отримання відповіді, а там - "OK".
Хочеться: щоб замість "OK" клієнту приходило те, що в скрипті %Script.ScriptName або %Library.ScriptFile було присвоєне змінній $Result.

Один нюанс: якщо скрипт-1 запускає скрипт-2 а останній присвоюватиме значення змінній $Result значення. Чи не буде це значення помилково передане на сокет по завершенню скрипта-1? Наскільки я розумію, змінні "живуть" окремо, кожна у своєму скрипті. Якщо на сокет, як відповідь зі скрипта-1 буде посилатись вміст $Result, присвоєний лише у скрипті-1, то все правильно. А що повертатиметься сервером клієнту, якщо $Result не присвоїти? "OK"?


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 23 дек 2019 17:38 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 2148
Откуда: Vinnitsa
voha писал(а):
- клієнт відправляє серверу команду %Script.ScriptName або %Library.ScriptFile і чекає на відповідь від сервера;

відправляйте якось так:
$Res1=%Script.ScriptName
$Res2=%Library.ScriptFile
тоді в любий момент можна повернутись до результатів, які містяться у змінних

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 23 дек 2019 19:17 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июн 2010 06:35
Сообщения: 727
Откуда: Ліспроект Володимир Вовчанський
Dmitry_Zolotar писал(а):
voha писал(а):
- клієнт відправляє серверу команду %Script.ScriptName або %Library.ScriptFile і чекає на відповідь від сервера;

відправляйте якось так:
$Res1=%Script.ScriptName
$Res2=%Library.ScriptFile
тоді в любий момент можна повернутись до результатів, які містяться у змінних
Ага. Добре. А хіба при вичитуванні відповіді з сервера функція Recv не поверне той самий "OK"? Мабуть же, сервер Digitals після виконання скрипта посилає клієнту ці два символи "OK", інакше звідки вони беруться у вхідному буфері на сокеті клієнта?

Скрипт ScriptName виконується сервером (Digitals) будучи запущеним з Excel, шляхом посилання (функція Send) на сервер Digitals команди %Script.ScriptName. Чи повернеться значення змінної $Res1 або $Res2 до клієнта (Excel)? Ні.

То ж краще, щоб замість OK, після виконання останньої команди скрипта ScriptName, сервер Digitals посилав клієнту вміст змінної $Result, значення якій присвоєно скриптом ScriptName. Зараз я зроблю файл Excel.


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 24 дек 2019 08:36 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июн 2010 06:35
Сообщения: 727
Откуда: Ліспроект Володимир Вовчанський
voha писал(а):
...в скрипті якось присвоїти результат службовій змінній (типу $Result), щоб її вміст передавався на сокет від сервера Digitals замість (а може краще - разом з) "OK"
Доброго всім дня. Хочу подякувати розробникам: починаючи зі збирання 20.12.19 вміст змінної $Result посилається як відповідь сервера Digitals клієнту (Excel) :!: Дуже дякую Дмитру Бондарцю за оперативну підтримку :D . Все працює дуже добре.


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 05 янв 2020 11:46 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 684
Откуда: Львівська область
Добрий день! Підкажіть, за яким сценарієм чи критеріями працює функція @XML.Valid XMLStringOrFileName?
Є файл xml, в якому тільки дві строки:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<UkrainianCadastralExchangeFile/>

А функція видає, що файл валідний.
І взагалі я не знайшов жодного файлу при скануванні бази, по якому б видало, що файл не валідний, хоч файлів, які в Digitals не відкриваються, є з десяток.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 08 янв 2020 17:04 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 2148
Откуда: Vinnitsa
Ця функція перевіряє чи є строка-аргумент іменем існуючого файлу, якщо так, то перевіряє цей файл на валідність, якщо ні то перевіряє цю строку-аргумент на валідність. Валідність - відповідність синтаксису XML.
Ця функція потрібна для перевірки валідності деяких параметрів(адреса, власники та інш.) після їх редагування скриптом, наприклад.

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Все про скрипти
СообщениеДобавлено: 08 янв 2020 23:45 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 684
Откуда: Львівська область
Тобто, якщо в строку-аргумент записано ім'я (повна назва з шляхом) файлу, то тоді функція перевіряє кожний параметр в структурі обмінника чи відкриті і закриті всі теги і чи наявні усі обов'язкові теги? Чи тільки щось основне?
Щойно спробував із тим самим файлом, в якому тільки дві строки - уже працює (показує, що невалідний). Минулого разу, виходить, був якийсь глюк. Може через те, що програма обробляла десятки тисяч обмінників і кожний перевіряла на валідність.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль  
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 1070 ]  На страницу Пред.  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и гости: 8


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Русская поддержка phpBB