Аналитика

Цифровая фотограмметрия, картография и землеустройство
Текущее время: 16 дек 2018 22:26

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 1171 ]  На страницу Пред.  1 ... 75, 76, 77, 78, 79  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 15 авг 2018 14:23 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 1984
Откуда: Vinnitsa
Руслан Пархуць писал(а):
Судячи по коментарях НКС на сьогоднiшнiй день сприймає обидва варiанти запису пустого тега (старий <a></a> та новий <a/>). Тобто немає потреби щось мiняти.

Пустий тег програма зберігає, починаючи з версії від 06.08.2018.

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 15 авг 2018 14:40 
Участник
Участник

Зарегистрирован:
22 авг 2016 14:53
Сообщения: 8
Dmitry_Zolotar писал(а):
Руслан Пархуць писал(а):
Судячи по коментарях НКС на сьогоднiшнiй день сприймає обидва варiанти запису пустого тега (старий <a></a> та новий <a/>). Тобто немає потреби щось мiняти.

Пустий тег програма зберігає, починаючи з версії від 06.08.2018.


а в кого версія до 06.08.2018р.? доречі в мене з версією "<a/>" нкс видає критичну помилку!!!


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 15 авг 2018 14:48 
Гуру
Гуру
Аватара пользователя

Зарегистрирован:
22 сен 2007 16:09
Сообщения: 262
Откуда: м.Львiв
Vova_u2 писал(а):
Dmitry_Zolotar писал(а):
Руслан Пархуць писал(а):
Судячи по коментарях НКС на сьогоднiшнiй день сприймає обидва варiанти запису пустого тега (старий <a></a> та новий <a/>). Тобто немає потреби щось мiняти.

Пустий тег програма зберігає, починаючи з версії від 06.08.2018.


а в кого версія до 06.08.2018р.? доречі в мене з версією "<a/>" нкс видає критичну помилку!!!


Николай С. писал(а):
Dmitry_Zolotar писал(а):
спробуйте по можливості завантажити в НКС обидва варіанта і визначьтесь чи взагалі є різниця


Закидали

<OwnershipInfo>
<Code/>
</OwnershipInfo>

Польот нормальний :D

_________________
Простіше написати неправильну програму, ніж зрозуміти правильну


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 15 авг 2018 15:46 
Участник
Участник

Зарегистрирован:
22 авг 2016 14:53
Сообщения: 8
Руслан Пархуць писал(а):
Vova_u2 писал(а):
Dmitry_Zolotar писал(а):
Руслан Пархуць писал(а):
Судячи по коментарях НКС на сьогоднiшнiй день сприймає обидва варiанти запису пустого тега (старий <a></a> та новий <a/>). Тобто немає потреби щось мiняти.

Пустий тег програма зберігає, починаючи з версії від 06.08.2018.


а в кого версія до 06.08.2018р.? доречі в мене з версією "<a/>" нкс видає критичну помилку!!!


Николай С. писал(а):
Dmitry_Zolotar писал(а):
спробуйте по можливості завантажити в НКС обидва варіанта і визначьтесь чи взагалі є різниця


Закидали

<OwnershipInfo>
<Code/>
</OwnershipInfo>

Польот нормальний :D


я намагаюсь вже в пятому повідомленні пояснити, що діджитал старий і чи можна скрипт який би добавляв ці строки. судячи з всього в цій темі "Запрос на функцию" це важко пояснити...


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 15 авг 2018 16:06 
Гуру
Гуру
Аватара пользователя

Зарегистрирован:
22 сен 2007 16:09
Сообщения: 262
Откуда: м.Львiв
Vova_u2 писал(а):
я намагаюсь вже в пятому повідомленні пояснити, що діджитал старий і чи можна скрипт який би добавляв ці строки. судячи з всього в цій темі "Запрос на функцию" це важко пояснити...
... так я Вам і намагаюся сказати, що нічого не потрібно міняти і робити, як робили до цього. ПКК (НКС) сприймає обидва варіанти.

_________________
Простіше написати неправильну програму, ніж зрозуміти правильну


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 15 авг 2018 16:39 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 1984
Откуда: Vinnitsa
Не зовсім так, версїї з середини 2016 року до 06.08.18 не створювали зовсім цей тег.
Простіше зберігати з кодом 100, потім в блокноті прибрати 100 зі строки <Code>100</Code>
Ще простіше - оновити програму.

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 15 авг 2018 16:51 
Гуру
Гуру
Аватара пользователя

Зарегистрирован:
22 сен 2007 16:09
Сообщения: 262
Откуда: м.Львiв
Dmitry_Zolotar писал(а):
Не зовсім так, версїї з середини 2016 року до 06.08.18 не створювали зовсім цей тег.
Простіше зберігати з кодом 100, потім в блокноті прибрати 100 зі строки <Code>100</Code>
Ще простіше - оновити програму.

:oops:

P.S. Згадав, що бачив на форумi рекомендацiї про файл XML.csv. В результатi експерименту пiсля збереження пустого значення тег не пропадає. Розархiвуйте та скопiюйте прикрiплений нижче файл XML.csv в папку Digitals\Templates\


Вложения:
XML.csv.zip [158 байт]
Скачиваний: 20

_________________
Простіше написати неправильну програму, ніж зрозуміти правильну
Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 17 сен 2018 20:21 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 570
В Digitals реалізований алгоритм, який вміє створювати підписи не в геометричному центрі ділянки, а в іншому найширшому місці ділянки.
Чи можна це вивести в якусь скриптову функцію?

Бо інколи, коли ділянка буквою Г, геометричний центр ділянки виходить за межами контуру ділянки і скрипти, яким потрібний центр ділянки, припиняють роботу або некоректно її виконують. А була б функція, яка б повертала координати точки за принципом створення підписів, було б чудово.

А ще краще, якби скриптовою функцією можна було отримувати координати винесених підписів (чи хоча б одного), тоді можна було б перевіряти їх накладення на інші та реалізувати автоматичне розміщення підписів так, щоб без накладок.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 18 сен 2018 00:09 
Гуру
Гуру
Аватара пользователя

Зарегистрирован:
22 сен 2007 16:09
Сообщения: 262
Откуда: м.Львiв
fendak писал(а):
В Digitals реалізований алгоритм, який вміє створювати підписи не в геометричному центрі ділянки, а в іншому найширшому місці ділянки.
Чи можна це вивести в якусь скриптову функцію?

Бо інколи, коли ділянка буквою Г, геометричний центр ділянки виходить за межами контуру ділянки і скрипти, яким потрібний центр ділянки, припиняють роботу або некоректно її виконують. А була б функція, яка б повертала координати точки за принципом створення підписів, було б чудово.

А ще краще, якби скриптовою функцією можна було отримувати координати винесених підписів (чи хоча б одного), тоді можна було б перевіряти їх накладення на інші та реалізувати автоматичне розміщення підписів так, щоб без накладок.


@Map.Object[N].Centroid - точка в контурi (центроiд)
@Map.Object[N].Caption[-10] - позицiї пiдписiв довжин лiнiй вiдносно центру об'єкту, аналогiчно i @Map.Object[N].Caption[0] -позицiя пiдпису площi

_________________
Простіше написати неправильну програму, ніж зрозуміти правильну


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 09 окт 2018 21:11 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 570
Чи можна додати функцію @Map.TextSize.Rescale на зразок @Map.Symbols.Rescale?

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 18 окт 2018 00:15 
Гуру
Гуру
Аватара пользователя

Зарегистрирован:
22 сен 2007 16:09
Сообщения: 262
Откуда: м.Львiв
fendak писал(а):
Чи можна додати функцію @Map.TextSize.Rescale на зразок @Map.Symbols.Rescale?

Бiблiотека для замiни висоти тексту (перемноживши звичайну висоту на деякий коефiцiент).
Код:
@Dialog.WaitBox Множим на 2
%Library.TextRescale 2
@Dialog.WaitBox Дiлим на 2
%Library.TextRescale 0.5


Вложения:
TextRescale.zip [903 байт]
Скачиваний: 11

_________________
Простіше написати неправильну програму, ніж зрозуміти правильну
Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 18 окт 2018 12:45 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 570
Руслан Пархуць писал(а):
Бiблiотека для замiни висоти тексту (перемноживши звичайну висоту на деякий коефiцiент)

скрипт, звичайно, хороший, і я схожий пробував писати, але вперся в один нюанс - скриптами не можливо змінити розмір текстових блоків. Розмір шрифту міняється, але текстові блоки (їх рамки) з'їжджають. І це навіть тоді, коли в текстових блоках висота і ширина колонок автоматичні.

І, до речі, якщо змінювати масштаб шаблону, то міняти розмір підписів, які були на карті винесені та змінені в розмірі вручну (не через розміри шрифту в параметрах) є зайвим, бо такі підписи якимсь чином в програмі самі міняють розміри при зміні масштабу. Правда, вони, крім того, трохи з'їжджають в сторону.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 18 окт 2018 13:52 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 570
Як виявилося, для збереження усіх атрибутів карти при зміні машстабу, крім функцій @Map.Symbols.Rescale, @Map.TextSize.Rescale ще треба і @Map.LineWigth.Rescale. Причому, тут треба буде якийсь спеціальний коефіцієнт з округленням до десяти, бо товщина ліній не підтримує цифри, які не кратні 10 без дробу. А враховуючи те, що товщина ліній зазвичай є невеликою (10-30 мм), то я не розумію, як розробникам Digitals, при зміні масштабу та використанні галочок "Зберегти розміри підпису" та "Фіксувати розміри умовних знаків" вдалося реалізувати стабільність усіх цих величин (в т.ч. і товщин ліній та розмірів табличок). Адже, округлюючи ту ж товщину ліній до десятикруглого числа, при кількаразовому використанні інших масштабів це мало б приводити рано чи пізно до викривлення. Хоч викривлень не спостерігав. В чому секрет? Чи на програмному (не скриптовому рівні) це реалізовано за якимось зовсім іншим алгоритмом?

Тому, враховуючи вищеописане, забираю назад своє прохання про функцію @Map.TextSize.Rescale. Натомість прошу додати функцію, яку вже пропонував раніше
fendak писал(а):
...чи не можна додати нову функцію @Map.SetScale FixText FixSymbols, яка б міняла масшстаб карти із можливістю включати/відключати опції "Зберегти розмір підписів", "Фіксувати УЗ"?

Необхідність даної функцію пов'язана з тим, що міняючи масштаб dmt-шаблону через
@SendChars n<CR>
[ panTools.Властивості карти ]

якщо забути зняти галочку "Фіксувати УЗ", то умовні знаки деформуються.

а доступу скриптами до цієї галочки, щоб її перед тим автоматично знімати, також немає.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 23 окт 2018 12:25 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июн 2010 06:35
Сообщения: 646
Откуда: Ліспроект
Доброго дня шановним розробникам.

Щодо функціональних можливостей Digitals хочу спитати наступне:

2. Перевірка наявності зазорів між полігональними (вкладеними у зовнішній полігон) об'єктами займає багато часу (меню Карта > Перевірка > Топологія полігонів - близько 7 хвилин на одній карті. В той же час, після формування списку об'єктів карти (вкладка "Список" на правій панелі Digitals) з "аналізом карти" протягом якихось 20 секунд, отримуємо можливість візуально визначити: лежить точка полігонального об'єкта у вузлі з іншою точкою сусіднього полігона, чи не лежить у вузлі з будь-якою точкою іншого сусіднього полігонального об'єкта. Тобто: визначення кількості точок сусідніх об'єктів у вузлі вже реалізовано у вкладці "Список". Цілком логічно, з вказаного, виникає питання: чому немає функції сценарію контролю, яка б зі швидкістю аналізу карти знаходила помилки "точка об'єкта із вказаного переліку шарів не лежить у вузлі з точкою іншого об'єкта в тому ж, або іншому переліку шарів :?: Таким чином, можуть виконуватись одразу декілька перевірок: на внутрішні зазори; на зовнішні зазори; на вихід внутрішнього полігона за межі зовнішнього полігона; на взаємне часткове перекриття внутрішніх полігонів :!:

3. Отримати у скрипті обробки подій OnAdd, OnChange, OnDelete, OnJoin, OnMerge перелік номерів усіх вставлених в карту з буфера обміну, змінених внаслідок перетягування в режимі синхронізації вузлів, видалених, з'єднаних або об'єднаних кнопкою на правій панелі, об'єктів хотілося б, наприклад, скриптовою функцією @EventObjects, бо @EventObject повертає в скрипті обробки події: OnAdd - номер активного після вставки об'єкта серед декількох вставлених з буфера; OnChange - номер активного об'єкта серед декількох, які зазнали змін (наприклад в результаті перетягування вузла); OnDelete - номер активного об'єкта серед позначених перед видаленням; OnJoin або OnMerge - номер об'єкта, створеного в результаті з'єднання або об'єднання усіх позначених.
Найперше цікавить отримання переліку номерів об'єктів, геометрія яких була змінена шляхом перетягування точки активного об'єкта при включеному режимі "синхронізації вузлів" (затиснута "скрепка"). От, наприклад: скрипт обробки події OnLayerChange, якщо для зміни шару було позначено декілька об'єктів, запускається для кожного об'єкта з позначених, а @EventObject повертає при кожній "ітерації скрипта" номер чергового позначеного об'єкта. Можливий і такий варіант, але краще, мабуть, додати функцію @EventObjects

Не сподіваюсь на швидку реалізацію, однак хотілося би знати: прийнятні запити, чи ні?
Наперед вдячний.


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Запрос на функцию
СообщениеДобавлено: 01 ноя 2018 11:13 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июн 2010 06:35
Сообщения: 646
Откуда: Ліспроект
У версії Digitals з 31.10.18 додано скриптові функції:
- @EventObjectsList "Повертає список номерів об'єктів, які були задіяні в операції, що викликала подію: OnAdd, OnDelete, OnParametersChange, OnChange, OnLayerChange.";
- @IterateSelectedObjects Scriptname "Повторює скрипт Scriptname для кожного з позначених об'єктів карти (номер чергового об'єкта передається як параметр скрипта Scriptname)."

Значиться довідку для скриптової функції @EventObject можна розуміти так: "Повертає номер активного об'єкта - останнього позначеного серед тих, операція з якими викликала подію: OnSelect, OnCollect та ін."


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 1171 ]  На страницу Пред.  1 ... 75, 76, 77, 78, 79  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 7


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Русская поддержка phpBB