Аналитика

Цифровая фотограмметрия, картография и землеустройство
Текущее время: 25 янв 2022 13:56

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 529 ]  На страницу Пред.  1 ... 32, 33, 34, 35, 36  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 01 мар 2021 20:00 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 779
Откуда: Львівська область
дякую!

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 01 мар 2021 22:53 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 779
Откуда: Львівська область
Тепер в кожному скрипті наперед кожній змінній потрібно присвоювати пусті значення, бо інакше часто виходять різні курйози.

Ось ще один:

$RadaRod=
$RadaRod=@Map.Object[$I].CalculateFormula SEF($KOATUU,RadaRod.txt)
@if $RadaRod=$KOATUU then @Break Не знайдено по списку

А якщо наперед не прописати $RadaRod= і при цьому такий самий код вище є для змінної $Rada, то останній рядок показує такий результат:
22:03:41.139 IF Меденицька селищнаRod=4621283300 then @Break

Це нововведення, мабуть, буде корисне для випадків, коли при склеюванні частин тексту після змінної було якесь число і в результаті воно зливалося із змінною в нову змінну. Але доведеться трохи більше писати коду).

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 02 мар 2021 22:23 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 779
Откуда: Львівська область
Після оновлення змінна $NONE перестала працювати:

22:03:13.260 IF 79>0 then @Map.Object[$I].Parameter[ID7001000]=$NONE
22:03:13.260 MAP.OBJECT[5].PARAMETER[ID7001000] 79NE
22:03:13.260 79NE

Бо в скрипті перед тим використана змінна $NO=79

Скрипт Акт після оновлення програми і далі не працює. Бо використаний такий код:
@Map.DeselectAll
@Map.SelectLayer id70001
$YesMZ=@Map.SelCount
@if $YesMZ>$DopuskKMZ then $DRT=@Dialog.Confirm На карті уже нанесені межові знаки. Сформувати кроки по них? ||Cansel - видалити наявні та створити нові на кожній поворотній точці межі земельної ділянки, автоматично нумеруючи їх.
...
$YesMZ=$DRT+2
@if $YesMZ>2 then @Goto %YesMZ

І все тому, що на початку не додав:
$DRT=0 і вище була змінна $D-поточна дата
Виходить
23:56:04.454 $YesMZ=CALC 02.03.2021RT+2
23:56:04.454 02.03

23:56:04.454 IF 02.03>2 then @Goto %YesMZ
23:56:04.454 GOTO %YesMZ
А раніше ця умова не виконувалася, бо $DRT+2 не є більше 2

І такого маса по скриптах, бо я:
1) не мав звички присвоювати на початку кожній змінній пусте значення, чи 0
2) часто використовував схожі (і часто короткі) назви для змінних

Короче, я більше Digitals не оновлюю. Буду працювати тепер тільки на версії до 01.03.2021 року. Бо інакше всі скрипти треба перебирати на виявлення помилок.

P. S. Насправді після оновлення Digitals скрипт Акт працюватиме, але тільки один день на місяць - першого числа, бо тоді не виконуватиметься умова для @Goto %YesMZ ( 01.03<2, 01.04<2, 01.05<2... )

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 03 мар 2021 21:12 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июн 2010 06:35
Сообщения: 808
Откуда: Ліспроект Володимир Вовчанський
fendak писал(а):
P. S. Насправді після оновлення Digitals скрипт Акт працюватиме, але тільки один день на місяць - першого числа, бо тоді не виконуватиметься умова для @Goto %YesMZ ( 01.03<2, 01.04<2, 01.05<2... )
Прикольно :shock: . Пане Миколо, підкажіть мені, будь-ласка. Це що получається? Якщо $A=3 тоді присвоєння $AС=пр засуне в неї 3пр? Якби так, то будь-який скрипт з гарантією 99,99% не працював би :!: . Але ж працює (в більшості випадків на 01.03.21). Чи не залежить, часом, коректність присвоєння значення змінній від "шустрості" системи в кожний конкретний момент виконання кожної окремої команди скрипта?

Отже від розробників повинна була би бути відповідь. Наприклад: відтепер, у кожному скрипті, всі змінні повинні оголошуватись; оголошення змінних виконується шляхом присвоєння ним порожнього значення (або інакшим способом), оскільки поняття типу змінних у скриптах Digitals, ПОКИ-ЩО, відсутнє.
Тут, як на мене, я би наголосив: ПОКИ-ЩО. Мова скриптів Digitals з часом розвивається (вдосконалюється) програмістами, тому не програмістам іноді важко погодитися з необхідністю оголошення змінних ... і т.д.


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 03 мар 2021 22:29 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 779
Откуда: Львівська область
fendak писал(а):
Якщо $A=3 тоді присвоєння $AС=пр засуне в неї 3пр? Якби так, то будь-який скрипт з гарантією 99,99% не працював би

А ви праві, воно так і є. В мене на новій версії в кожному із скриптів маса помилок по лог-файлу
Від шустрості комп'ютера не знаю, чи залежить, на повільному не пробував.
Бо я, як ви це називаєте, "не оголошував" жодної змінної по скрипту. Якщо змінна не схожа (не є частиною назви іншої змінної) то її оголошувати якби і не потрібно ніби. Але якщо вона має довгу назву і є в скрипті інша змінна, назва якої сжоха (фактично є чатсиною довгої), то без оголошення такої робиться бардак.
Изображение

Зупиняють роботу скриту тільки окремі з помилок, спричинених цим оновленням. Більше помилок мають вплив на візуальне оформлення шаблону. А ще більше тих, які і візуально не видимі, але по лог-файлу їх безліч, навіть не знаю, як вони можуть вплинути на роботу.

Тому, хай не обіжаються розробники, але через це оновлення програма Digitals в моєму випадку стала просто недієздатною для раніше створених скриптів. Я навіть боюся вже писати скрипти в новій програмі, бо не знаю, як вони себе поведуть на старих. Тому повернувся на стару версію і іншим також це рекомендую.


Вложения:
photo_2021-03-02_22-46-25.jpg [108.96 Кб]
Скачиваний: 0

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua
Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 03 мар 2021 23:36 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июн 2010 06:35
Сообщения: 808
Откуда: Ліспроект Володимир Вовчанський
fendak писал(а):
...через це оновлення програма Digitals стала просто недієздатною для раніше створених скриптів. Я навіть боюся вже писати скрипти в новій програмі, бо не знаю, як вони себе поведуть на старих.
Мабуть не будемо черговий раз затівати дискусію :wink: . Однак я не чув від програмістів-кодерів-скриптувальників претензій, що в тому самому Delphi оголошення змінних є обов'язковим. Думаю погодитесь, що Delphi - значно потужніша мова для автоматизації задач, ніж мова скриптів Digitals. Мабуть в інших мовах програмування оголошення змінних не для забави придумали?

Думаю треба дочекатися роз'яснення від розробників. Поки можна ж працювати на попередній збірці.


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 03 мар 2021 23:49 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 779
Откуда: Львівська область
Хай тоді зроблять окремий Digitals для програмістів Delphi
А для програмістів-самоучок вистачить і цього.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 09 апр 2021 09:34 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 779
Откуда: Львівська область
Добрий день!
Уже тиждень-другий в програмі на деяких комп'ютера з'являється ось таке повідомлення при завантаженні растрів. Якщо натиснути ОК - растри завантажуюються нормально.
Помилка з'являється при кожному наступному завантаженні.


Вложения:
2021-04-09_102559.jpg
2021-04-09_102559.jpg [ 19.75 Кб | Просмотров: 1555 ]

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua
Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 09 апр 2021 10:55 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 2268
Откуда: Vinnytsia
Чи залежить виникнення цієї помилки від джерела растрів (ПКК, ДГМ, Гуглокарти)?

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 12 апр 2021 13:08 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 779
Откуда: Львівська область
Dmitry_Zolotar писал(а):
Чи залежить виникнення цієї помилки від джерела растрів (ПКК, ДГМ, Гуглокарти)?


Помилка з'являється при використанні у скрипті:
$URL=https://soft.farm/api/open/cadastral/find-cadastral-number-by-point?lat=$B&lng=$L&clientId=$clientId&key=$key
$ResXML=@HTTP.Get $URL

На старіших версіях Digitals цю помилку не дає. Вона тільки на новій (від другої половини березня) версії.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 12 апр 2021 14:50 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 2268
Откуда: Vinnytsia
До 29-го березня @Http.Get працювала лише з http, навіть якщо подавати https. За запитом користувача додали обробку https.
У Вашому випадку в старих версіях @Http.Get повертала нормальний результат фактично з http://soft.farm/api/open/cadastral/fin ... by-point... а не https://soft.farm/api/open/cadastral/find-cadastral-number-by-point... хоч і неявно. Перевірьте, будь ласка, такі посилання у браузері, http чи https?

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 22 июн 2021 17:26 
Эксперт
Эксперт

Зарегистрирован:
07 сен 2007 18:45
Сообщения: 54
Откуда: Україна
Програма від 10.06.2021 року: деякі мої скрипти почали не коректно працювати. На прг. від 09.06.2021 року все норм.Ї

РОЗІБРАВСЯ
Код:
@Map.SelectLayer ID777070006
@ExecuteDocument 25_www_01_
$WWWMap=@ActivateMap
@Map.SelectAll
@Window.ShowSelected
@Window.Refresh
;//-----------
;від 09 (БУЛО
@ActivateMap $WWWMap
@Map.Paste
@Map.DeselectAll
@Map.SelectLayer ID777070006
@Map.Selected.Delete
Проверка | Очистить удаленные объекты
@Window.Refresh
@Map.DeselectAll
@SendChars $M<CR>
Специальная вставка | В другом масштабе...
;//-----------------
;від 10 (СТАЛО
@ActivateMap $WWWMMap
@Map.Paste
@Map.DeselectAll
;@Map.SelectLayer ID777070006
@Map.SelectLayer ID610000510
@Map.Selected.Delete
Проверка | Очистить удаленные объекты
@Window.Refresh
@Map.DeselectAll
@Map.SelectLayer ID777070006
@Map.Copy
@SendChars $M<CR>
Специальная вставка | В другом масштабе...


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 14 авг 2021 17:52 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
05 апр 2012 10:20
Сообщения: 779
Откуда: Львівська область
Доброго дня!
Виявив таку проблему в роботі програми Digitals.
Коли відкрити заново збережений файл XML часто пропадають деякі межові знаки в шарі XML_Закріплені межові знаки. І завжди пропадають ті, які на поворотних точках шару обмежень. Це викликає незручності при повторному формуванні відомостей про встановлені межові знаки з того самого обмінника. І обмінний файл не відповідає в результаті документації.

_________________
додатково про скрипти Digitals на www.digitals.at.ua


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2021 10:19 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
06 июл 2009 08:22
Сообщения: 441
Откуда: Старобельск
После одного из обновлений не корректно стала работать прокрутка параметров на вкладке Инфо. Видео выложил.


Вложения:

[ Воспроизвести файл QuickTime ] Prokrutka.mp4 [ 1013.26 Кб | Просмотров: 441 ]

_________________
П. Вечеров
Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: "Глюки" при работе с програмным комплексом Digitals
СообщениеДобавлено: 08 ноя 2021 10:51 
Специалист
Специалист

Зарегистрирован:
20 июн 2007 21:35
Сообщения: 48
Откуда: Винница
paul писал(а):
После одного из обновлений не корректно стала работать прокрутка параметров на вкладке Инфо. Видео выложил.

у Вас в якомусь з скриптів використовується обробник подій "%Events. ..."

_________________
Отдельное спасибо алфавиту за предоставленные буквы.


Вернуться к началу
 Профиль  
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 529 ]  На страницу Пред.  1 ... 32, 33, 34, 35, 36  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 10


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Русская поддержка phpBB