Аналитика

Цифровая фотограмметрия, картография и землеустройство
Текущее время: 23 сен 2021 07:39

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 685 ]  На страницу Пред.  1 ... 42, 43, 44, 45, 46
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Нужна помощь
СообщениеДобавлено: 18 июл 2021 22:50 
Участник
Участник

Зарегистрирован:
01 мар 2020 10:05
Сообщения: 6
Доброго вечора, потрібна допомого: як за допомогою скрипта відкрити папку но не файл (наприклад відкрити папку D:\Digitals\Documents), а файл вручну вибирати формата dmf.


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Нужна помощь
СообщениеДобавлено: 19 июл 2021 07:30 
Эксперт
Эксперт

Зарегистрирован:
07 сен 2007 18:45
Сообщения: 54
Откуда: Україна
Скрипник Дмитро писал(а):
Доброго вечора, потрібна допомого: як за допомогою скрипта відкрити папку но не файл (наприклад відкрити папку D:\Digitals\Documents), а файл вручну вибирати формата dmf.


$Filename=@Dialog.OpenFile *.dmf D:\Digitals 2016\
@FileOpen $Filename

//------
http://digitals.at.ua/news/funkciji_skr ... 15-05-26-6
//------
Відкриття файлу

@FileOpen Name - відкриває файл

@FileOpen c:\моя карта.dmf


@Dialog.OpenFile Filter Filename - викликає стандартний діалог відкриття файлу, повертаючи шлях до файлу, але не відкриваючи його. Тобто, застосовується тільки у комплекті із перемінною, у яку, власне, записується цей шлях. Filter - розширення файлу (напр. *.in4,*.xml,*.dmf). Filename - шлях до файлу чи папки по замовчуванню.

$Filename=@Dialog.OpenFile *.xml D:\WORK\
@FileOpen $Filename

@Map.LoadFromFile Name [Format] - завантажує карту з файлу


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Нужна помощь
СообщениеДобавлено: 25 июл 2021 14:32 
Эксперт
Эксперт

Зарегистрирован:
30 июн 2017 20:52
Сообщения: 61
Откуда: Херсон
Підкажіть функцію яка завантажує у відкриту карту з інтернету растри ПКК.


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Нужна помощь
СообщениеДобавлено: 04 авг 2021 20:26 
Эксперт
Эксперт

Зарегистрирован:
16 фев 2017 21:10
Сообщения: 70
Добрый вечер. Подскажите как из Автокада в диджиталс сохранить карту что бы сохранились условные знаки и надписи отметок в файле диджиталс (пробую через dxf, условные знаки и надписи исчезают). Благодарю.


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Нужна помощь
СообщениеДобавлено: 16 авг 2021 13:52 
Эксперт
Эксперт

Зарегистрирован:
09 дек 2015 12:30
Сообщения: 79
Доброго дня.
Підкажіть як правильно застосовувати функцію @Map.SaveToKMZ FileName [LOD] [LODSettingsName] для збереження об'єктів в KMZ-файл?
Що це за параметри LOD та LODSettingsName
Або як можна скриптом зберігати об'єкти в KMZ-файл з настройками що на скриншоті?


Вложения:
.jpg
.jpg [ 63.7 Кб | Просмотров: 364 ]
Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Нужна помощь
СообщениеДобавлено: 06 сен 2021 15:05 
Эксперт
Эксперт

Зарегистрирован:
09 дек 2015 12:30
Сообщения: 79
voha писал(а):
Якщо Сергій Васильович дозволяє, з посиланням на написаний ним скрипт:
Трансформування растрових зображень з однієї системи координат в іншу з можливістю одразу вставити їх в активну карту за посиланням
Код:
$V=@Version
@If $V>=42881 then @Goto %Start
@Dialog.Message Цей скрипт потребує оновлення програми
@ExecuteMenu HelpAbout
@Break
%Start
$ListDatum=@DatumList
;Тека растрових зображень
$SourceDir=@Dialog.SelectFolder Оберіть теку з растровими зображеннями, які необхідно трансформувати
@If $SourceDir= then @Break Не вказано теку з растровими зображеннями, які необхідно трансформувати
;В який датум трансформувати растри
$DestDatum=
$CountMap=@MapCount
@If $CountMap=0 then $InsertInMap=0
@If $CountMap=0 then @Goto %StartWork
$DestDatum=@Map.Datum
$InsertInMap=@Dialog.Confirm Трансформувати растрові зображення в систему координат $DestDatum і вставити їх за посиланням в активну карту?
@If $InsertInMap=0 then $DestDatum=
%StartWork
@If $DestDatum= then $DestDatum=@Dialog.ListSelect Виберіть датум, в який слід трансформувати растрові зображення|$ListDatum
@If $DestDatum= then @Break Не вказано датум, в який слід трансформувати растрові зображення
;Датум растрових зображень на замовчування
$GetImageDatum=@Dialog.ListSelect В якій системі координат вхідні растрові зображення?|$ListDatum
@If $GetImageDatum= then @Break Не вказано датум растрових зображень на замовчування
@SetDefaultImageDatum $GetImageDatum
;Отримання списку файлів растрових зображень
$L=@Calc length("$SourceDir")
$DestSubDir=@Calc Replace("$DestDatum","/","-",1)
$DestSubDir=@DequoteText $DestSubDir
$DestDir=$SourceDir ($DestSubDir)
@Text[2].Clear
@Text[1].FolderListTree *.tif $SourceDir
$FC=@Text[1].Count
@if $FC=0 then @Break Не знайдено tif-файлів у теці $SourceDir
@Text[2].Add Тека з вхідними зображеннями: $SourceDir
@Text[2].Add Тека із трансформованими зображеннями: $DestDir
@Text[2].Add Трансформовані зображення:
$I=0
%LoopFile
$I=$I+1
@FileNew
@Map.Datum $DestDatum
$FN=@Text[1].Line[$I]
$GSD=@GetImageGSD $FN
$BPP=3
$BPP2=@GetImageBitsPerPixel $FN
@if $BPP2=8 then $BPP=1
@Map.InsertTriangulation $FN
$RP=@Calc copy("$FN",$L+2,1000)
$RP=@DequoteText $RP
$PC=@StringPartCount \ $RP
$SF=
@if $PC<2 then @Goto %Continue1
$J=1
%LoopPart
$SF2=@StringPart $J\$RP
@if $SF2<> then $SF=$SF\$SF2
$J=$J+1
@if $J<$PC then @Goto %LoopPart
%Continue1
@OrthoRectification $GSD $BPP $DestDir$SF
@CloseMap
@Text[2].Add Трансформовано $FN
@Goto %Continue2
%IgnoreRaster
@Text[2].Add Проблема з обробкою $FN
%Continue2
@CloseMap
@if $I<$FC then @Goto %LoopFile
;Вставка растрів за посиланням в активну карту
@If $InsertInMap=0 then @Goto %EndRecalculateImage
@Map.InsertRasters $DestDir\*.tif
@Window.ShowSelected
@Map.Selected.SendToBack
%EndRecalculateImage
@Text[2].Save $SourceDir\OrthoRect.log
@Run notepad.exe $SourceDir\OrthoRect.log
@Run $DestDir

При використанні цього скрипта для перерахунку ортофотоплану в іншу систему координат втрачається якість зображення. (скриншот додаю)
Підкажіть можливо потрібно виправити якісь налаштування програми, чи в коді скрипта, щоб не втрачалась якість зображення.
Дякую!


Вложения:
Doc2.jpg [660.44 Кб]
Скачиваний: 0
Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Нужна помощь
СообщениеДобавлено: 06 сен 2021 15:54 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 2245
Откуда: Vinnytsia
Це не якість зображення, це RGB-канали плутаються місцями. Щоб зрозуміти причину, надішліть один з таких растрів(чи посилання на нього) до трансформування на help@vingeo.com

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Нужна помощь
СообщениеДобавлено: 06 сен 2021 22:12 
Эксперт
Эксперт

Зарегистрирован:
09 дек 2015 12:30
Сообщения: 79
Dmitry_Zolotar писал(а):
Це не якість зображення, це RGB-канали плутаються місцями. Щоб зрозуміти причину, надішліть один з таких растрів(чи посилання на нього) до трансформування на help@vingeo.com

Питання знято. У ортофотоплані не була створена піраміда масштабів. Після її створення все нормально трансформується, без втрати в якості.


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Нужна помощь
СообщениеДобавлено: 11 сен 2021 09:19 
Эксперт
Эксперт

Зарегистрирован:
09 дек 2015 12:30
Сообщения: 79
Доброго дня.
При роботі в програмі Digitals і включенні Вид-Трьохмерний, програма не
хоче показувати 3Д і просто закривається.
Більшість всього це проблема з відеокартою GeForce 930MX або драйверами до неї. (Win10)
Постало питання в оновленні (купівлі нового) ноутбука.
І тут питання: Чи буде Digitals в своїй роботі використовувати можливості
відеокарти RTX3090 (як це наприклад робить AutoCAD), чи краще купити
ноутбук на більш потужному процесорі та менш потужною відеокартою?
Наскільки робота програми залежить від потужності відеокарти?
P.S. Основні роботи в програмі це: створення карт, документацій із
землеустрою, робота з растровими зображеннями та ортофотопланами, інколи
розрахунок об'ємів та 3Д площ.

Дякую за відповідь!


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Нужна помощь
СообщениеДобавлено: 13 сен 2021 10:37 
Гуру
Гуру

Зарегистрирован:
18 апр 2007 11:55
Сообщения: 2245
Откуда: Vinnytsia
Доброго дня!
Апаратне прискорення відеокарти використовується лише в тривимірному режимі(RTX 3090 підійде для цих цілей) та у Стерео-режимі з 3Д-монітором та shutter glasses окулярами, причому для стерео потрібна карта серії NVidia Quadro або серії Radeon Pro.
RTX 3090 занадто потужна для цих цілей, до того ж ситуація на ринку така що усі відеокарти з обсягом RAM більше 4 Гб переоцінені у кілька разів.
Кращим приоритетом під час вибору обладнання була б швидкодія CPU, але особливих вимог в Digitals до CPU немає.

_________________
Команда разработчиков Digitals
(наш e-mail и ICQ находятся в меню Помощь|О программе)
Новичкам сюда | Новые возможности программы | Купить Digitals


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 685 ]  На страницу Пред.  1 ... 42, 43, 44, 45, 46

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и гости: 7


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Русская поддержка phpBB