Dmitry_Zolotar писал(а):
Контекстне меню маркованої лінії - єдине місце де довжина лінії розраховується без попереднього заокруглення координат, в т.ч. для того щоб можна було змінити цю довжину.
Якщо контекстне меню маркованої лінії - це єдине місце, де довжини ліній розраховуються без попереднього заокруглення координат, то чому тоді в параметрі
Довжини ліній якщо в його масці задаю замість двох чотири знаки після коми, значення повністю ідентичне як в контекстному меню лінії? Ідентичне воно і коли вставити на карту таблицю довжин ліній.
Інше воно тільки тоді,коли отримане функцією
@Map.Object[1]
.LineLength[1]
В контекстному меню лінії значення довжини - 31,4947, в параметрі
Довжини ліній, в підписах довжин ліній на карті та в таблиці довжин ліній виходить так само 31,4947. Це коли маска параметра 4 знаки пілся коми. Якщо маска параметра 2 знаки - 31.49
Виходить, що параметр
Довжини ліній показує довжини також без округлення координат?
А от скриптовою функцією
@Map.Object[1]
.LineLength[1] вже виходить 31,50. Тобто, виглядає так, що якраз скриптова функція вираховує довжини ліній вже пілся округлення координат. А в параметрі
Довжини ліній вписується значення ще до округлення? Ну або навпаки. Але тоді насправді і в контекстному меню значення довжини вже округлених координат. В такому разі чому ж тоді в скриптовій функції вони так само не округлюються?
Точність периметру в налаштуваннях програми в мене виставлено в 3 знаки, число десяткових знаків також 3.
Якщо я міняю
точність периметра на 2 знаки, тоді по даному числу функцією
@Map.Object[1].LineLength[1] вже отримую 31,49.
Але тоді починають творитися дивні речі з іншими цифрами.
Тоді інша лінія, яка мала довжину на карті 24.73 (конт.меню - 24.7340) скриптовою функцією виходить аж 24,74
Якщо зміна налаштувань точності периметра впливає тільки на значення, яке отримане скриптовою функцією, то виглядає на те, що
програма справді показує довжини без округлення координат (!)
Добитися ідентичних значень в параметрі
Довжини ліній та результаті функції
@Map.Object[1].LineLength[1] можна тільки поставивши
Число десяткових знаків 4 або 2. Хоч я завжди думав, що дана опція впливає тільки на відображення каталогу на карті. Як вона може впливати на отриманий результат скриптової функції? Чому скриптова функція не бере в рохрахунки реальну довжину лінії, а ту, яка відображається на плані?
Пробував також задавати 4 знаки в
Точності периметра - результат той самий що і при трьох. Тільки якщо ставлю 4 або 2 знаки в
Число десяткових знаків - тоді все гуд з відповідністю скриптової функції та параметра
Довжини ліній. Але мені треба щоб в таблицях координат було 3 знаки.
Можете для наглядності переглянути
відео. Також прикріпив
оригінал карти.